Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] xenoSoundPckTool - narzędzie do edycji pliku snd.pck

Xeno.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z25bNg1.png

Przedstawiam wam narzędzie do edycji pliku snd.pck, w którym znajdują się wszystkie dźwięki z gry (z wyjątkiem BGMów).

Obsługa programu jest banalnie prosta - oczywiście wszystko z linii poleceń. Wystarczy rzucić do folderu z programem plik snd.pck.

Polecenie 'unpack' wypakuje wszystkie odgłosy w formacie .wav do folderu /unpacked.

Polecenie 'pack' stworzy plik new.pck na bazie snd.pck i zamieni dźwięki się w nim znajdujące na te z folderu /unpacked.

Download: https://www.dropbox.com/s/rnbygx8bfdp5uov/xenoSoundPckTool.exe?dl=0

VirusTotal: https://www.virustotal.com/pl/file/ac0ce43acbb5f38101dcc5e4cb50eb48f2bfdec3d3612410396a9005f670cb48/analysis/1430334268/ (1/56)

That's it ;)

Update: Wrzuciłem nową wersję (1.2) + link do nowego skanu. Naprawiłem mały bug, który powodował, że czasem plik new.pck nie był tworzony.

Opublikowano

czemu ma to służyć >?

nie jestem do końca przekonany, lecz o ile się nie mylę to dzięki tej modyfikacji możesz zmienić sobie dźwięki z NosTale (smętna muza, która na początku przygody jest boska...później zaś aż się przy niej cofa) na np. Prawilne rapsy eminema czy chociażby disco'we przeboje Boys'ów.

Obyczaje to wieczorem i powiem czy działa. :)

GJ xeno ;) szkoda, że przespałem zapisy na acces'a :(. Tak czy inaczej powodzenia w tworzeniu Xeno :)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

nie jestem do końca przekonany, lecz o ile się nie mylę to dzięki tej modyfikacji możesz zmienić sobie dźwięki z NosTale (smętna muza, która na początku przygody jest boska...później zaś aż się przy niej cofa) na np. Prawilne rapsy eminema czy chociażby disco'we przeboje Boys'ów.

Obyczaje to wieczorem i powiem czy działa. :)

GJ xeno ;) szkoda, że przespałem zapisy na acces'a :(. Tak czy inaczej powodzenia w tworzeniu Xeno :)

Przedstawiam wam narzędzie do edycji pliku snd.pck, w którym znajdują się wszystkie dźwięki z gry (z wyjątkiem BGMów).

Ehh czytanie ze zrozumieniem...

czemu ma to służyć >?

Skille etc.

BGM można podmienić przez zmiany nazw plików...

Opublikowano

Wielkie dzięki. Tego było mi trzeba.­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Nostale] xenoSoundPckTool - narzędzie do edycji pliku snd.pck

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...